robaws
Search…
⌃K

Quickstart

Voor de opleiding over ROBAWS van start kan gaan vragen wij u om deze quickstart te doorlopen. Dit zal er voor zorgen dat de opleiding veel efficiënter zal verlopen. Succes!

1. De voorbereiding

1.1 Checklist

In deze checklist wordt gevraagd om enkele zaken vooraf voor te bereiden, dit voor een vlotte implementatie van uw gegevens in de Robaws-omgeving. U kan deze checklist hieronder in PDF-formaat opvragen.
Checklist.pdf
185KB
PDF
Checklist

1.2 Gebruikersprofiel instellen

U kan uw omgeving personaliseren. Hiervoor gaat u naar uw profielinstellingen via het snelmenu rechtsbovenaan de omgeving
en klikt u op profiel. Uw profiel wordt geopend.
U kan een gebruikersrol toekennen die toegang geeft tot bepaalde modules in Robaws en u kan ook uw persoonlijk e-mailadres koppelen van waaruit mails zullen verstuurd worden vanuit Robaws. U kan de koppeling met uw e-mailadres testen. Ondervind u een probleem, gelieve dan even de meest voorkomende foutmeldingen hierop door te nemen.

1.3 Extra gebruikers toevoegen

Naast uw eigen profiel kan u ook enkele extra gebruikers toevoegen. Hiervoor verwijzen we u graag door naar de pagina gebruikers.

2. De omgeving

In dit gedeelte zullen we enkele stappen overlopen om een enkelvoudige offerte op te maken.
Alle data die u zelf al even als "test" aanmaakt mag gerust fictief zijn. Deze kunnen we nadien uit de omgeving verwijderen.
Gegevens bewaren?
U kan gegevens op verschillende manieren bewaren door:
 1. 1.
  vanuit een fiche terug te keren naar het overzicht via
  ;
 2. 2.
  te navigeren naar een andere module;
 3. 3.
  naar om het even andere pagina te navigeren in ROBAWS alvorens de applicatie af te sluiten.

2.1 Een nieuwe klant toevoegen

U wilt een klant toevoegen? Ga dan even naar de module "klanten" en klik op
in de actiebalk. Een nieuwe klantenfiche wordt geopend. Vul nu de klantgegevens verder aan zoals: naam, rechtsvorm, telefoon/gsm en e-mail adres (algemene en/of facturatie adres). Wanneer u het BTW-nummer aanvult, dan verschijnt er een groen vinkje indien dit BTW-nummer correct is. De naam en de adresgegevens van de klant worden automatisch aangevuld.
U kan uw gegevens bewaren van zodra u terug gaat naar het klantenoverzicht. Hierbij klikt u op:
.

Offerten opmaken

Nu u artikels en klanten heeft aangemaakt, bent u volledig in staat om een eenvoudige offerte op te maken. Klik bovenaan in het overzicht op de
knop en kies 'eenvoudig'. U kan nu een offerte aanmaken.
Maak een inleidingstekst aan, zoals bijvoorbeeld 'In navolging van uw prijsaanvraag, waarvoor onze oprechte dank, hebben we het genoegen u de onderstaande aanbieding te maken volgens onze algemene uitvoerings- en verkoopsvoorwaarden, die u in bijlage terugvindt:'
Bij detail voegt u het artikel toe die u nu net heeft aangemaakt. Klik op lijn toevoegen, vervolgens verschijnt er een lege lijn. Ga met de muis onder 'omschrijving' staan en typ een artikelnaam in. Voeg uw aantallen, prijs en correcte BTW-tarief aan.
U kan vervolgens een slottekst aan de offerte toevoegen, waarin u nog heel wat extra informatie kan vermelden.
Als u bovenaan op
klikt, maakt u een PDF-document van uw offerte of door op het envelopje bovenaan te klikken kan u de offerte PDF doorsturen naar de klant.
Bij een offerte is het ook heel belangrijk dat u aanpassingen steeds goed bewaard. Hiervoor navigeert u even naar een andere pagina of stelt u een automatische synchronisatie in via de offerte instellingen.
Wil u graag werken met artikels die u op voorhand toevoegt in ROBAWS, raadpleeg dan onze handleiding om artikels aan te maken.

Hulp nodig?

Stel gerust uw vraag via [email protected], we helpen u zo snel mogelijk!
Last modified 2yr ago