robaws
Search…
⌃K

Materieel

Materieel zijn ook gebruiksgoederen, maar in tegenstelling tot een artikel die eenmalig kan gebruikt worden omvat materieel meer informatie die eigen is aan een product.

1. Overzicht

In deze module kan u d.m.v. de zoekfunctie ook extra zoeken op de barcode die op het materieel staat en de artikelgroep waaronder het materieel behoort. U kunt ook zoeken op locatie, project of 'in gebruik door'.

2. Fiche

2.1 Gegevens

2.1.1 Materieel

Veld
Omschrijving
Naam
Naam van het materieel
Barcode/ Serienummer
Het serienummer die op het materieel te vinden is. Dit is uniek. Om gemakkelijk een materieel terug te vinden in het overzicht kan u ook zoeken op een barcode.
Merk
Het merk van het materieel
Stocklocatie
Plaats waar het materieel zich bevind.
Locatie
Dit is de locatie waar het materieel normaliter wordt gestockeerd, los van een stocklocatie.
Artikel
Een materieel die gebruikt wordt op de werf moet ook gefactureerd kunnen worden. Hierdoor moeten we van een materieel ook een artikel aanmaken. Het is belangrijk om deze aan elkaar te koppelen zodat we inzicht kunnen bewaren.
Leverancier
De leverancier/verkoper van het materieel.
Status
Door het toekennen van een status krijgt u een betere opvolging in het materieeloverzicht. Statussen maakt u aan in instellingen.
Planning groep
U kan het materieel koppelen aan een groep. Dit wordt dan visueel op de dagplanning projecten getoond onder de ingegeven groep. Bv.: 'grote machines' - 'kleine machines'.
Materieel installatie
Stel dat dit materieel eigenlijk een installatie materieel is kan je dat via deze knop corrigeren.

2.1.2 Gebruik details

In dit onderdeel noteert u de gegevens van de gebruiker die op dat moment met het materieel aan de slag gaat.
Veld
Omschrijving
Werknemer
Werknemer die tijdelijk verantwoordelijk is voor het gebruik van het materieel.
OA
Indien het materieel niet gebruikt wordt door een eigen werknemer maar door een externe persoon of organisatie op zelfstandige basis.
Op project
Op wel project wordt het materieel momenteel gebruikt?
Klant
Voor welke klant wordt dit materieel momenteel gebruikt?

2.1.3 Overzicht

In deze rubriek kan u alle gekoppelde werkbons, inkomende facturen en stockwijziging met betrekking tot het materieel opvragen. Dit wordt ook visueel weergegeven in een grafiek.

2.2 Acties

2.2.1 Historiek

De historiek wordt opgesteld op basis van stockwijzigingen. Een stockwijziging in een groene kleur geeft aan dat er materieel van buitenaf op een stocklocatie binnenkomt of dat er tussen 2 verschillende stocklocaties een wijziging gebeurt, terwijl een rode kleur daarentegen aangeeft dat er materieel een stocklocatie verlaten heeft.
Bijvoorbeeld: Materieel boormachine heeft een groene lijn en werknemer Dimitri werd vermeldt. Verklaring: Dimitri neemt de boormachine uit het atelier en plaatst deze in zijn bestelwagen. Er wordt hiervoor geen project toegekend. Op deze manier kan u een goed overzicht bewaren van al het materieel dat gebruikt of uitgeleend wordt.

2.2.2 Planning

Bij planning kan u een overzicht raadplegen van alle data waarop het materieel werd uitgeleend. U vind een koppeling terug naar het desbetreffende project en kan controleren op welke tijdstippen het materieel werd uitgeleend en teruggebracht.

2.2.3 Certificaten

Indien het materieel een machine betreft waar op regelmatige basis onderhoud vereist is, zal er na onderhoud een certificaat of ander goedkeuringsbewijs overhandigt worden, die u nadien digitaal kan bewaren ter controle.
Bijvoorbeeld: een vrachtwagen ondergaat een keuring en wordt goedgekeurd. U ontvangt het keuringsbewijs en bewaart dit digitaal bij certificaten.