robaws
Search…
⌃K

Algemene Instellingen

Veld
Omschrijving
Aanspreekvorm
U kan verschillende aanspreektitels ingeven.
Eenheidsprijs #decimalen
Het aantal cijfers die standaard na de komma zullen geplaatst worden.
Aankoopprijs
#decimalen
Het aantal cijfers die na de komma zullen geplaatst worden bij aankoopprijzen.
Aantal rijen in overzicht
Het aantal rijen met gegevens die worden weergegeven in het overzicht per module. Gelieve er rekening met te houden dat de standaard weergegeven 20 rijen zorgen voor een goede performantie van Robaws. Geeft u een groter getal in, dan zal de omgeving iets trager geladen worden.
Eindklant
Eindklant is de persoon die de uiteindelijke factuur ontvangt van de uitgevoerde projecten. Klant is de persoon van wie u de opdracht ontvangt.
Korting
U kan klanten een procentuele korting geven op offerten en facturen.
Verberg 0 op PDF
Wanneer de eenheidsprijs € 0 bedraagt op een offerte PDF of andere PDF, dan zal de lijn weergegeven worden, maar zal de 0 bij het inschakelen van deze optie niet weergegeven worden.
Totaal per BTW-tarief tonen
Het BTW-tarief wordt op elk document afzonderlijk weergegeven op basis van de toegekende BTW-tarieven.
Bv.: 6%, 21%, BTW verlegd, ...
1 tabelhoofding per pagina
Door het inschakelen van deze optie zal er maar per pagina éénmaal een tabelhoofd staan met Post, Nr., omschrijving, aantal, ... . Wanneer deze functie niet geactiveerd is dan zal dit tabelhoofd onder elke nieuwe titel verschijnen.

Grootboekrekeningen

Om artikels vlot aan het boekhoudpakket te koppelen, worden er grootboekrekeningen gebruikt. U klikt hiervoor op
en voegt een naam van de rekening in, gekoppeld aan de toegewezen code. Wanneer u deze optie activeert kan u een grootboekrekening koppelen aan een artikel en leverancier. Na aanmaak van deze codes kan u deze selecteren op lijndetail bij (inkomende) facturen.
Exact Online:
In het overzicht van de grootboekrekeningen ziet u bovenaan het icoontje:
. Als u op dit icoontje klikt kan u onmiddellijk alle boekhoudcodes importeren vanuit Exact Online. Zo hoeft u niet alle grootboekrekeningen manueel in te geven.

Meerdere bedrijven

U kan ROBAWS zeker ook gebruiken mocht u meerdere bedrijven hebben. Indien dit voor u van toepassing is, dan klikt u op
om vervolgens alle belangrijke informatie van uw tweede bedrijf te bewaren. Zo kan u voortaan switchen tussen 2 soorten briefpapier bij de opmaak van offertes en facturen.

Prijsgroepen

U kan klanten in bepaalde prijsgroepen onderverdelen. Op deze manier kan u staffelprijzen toekennen aan een prijsgroep. Dit wordt toegepast van zodra u de functie activeert
. Via
kan u de verschillende prijsgroepen aanmaken. Bv.: u maakt een speciale staffelprijs aan voor bedrijven, maar voor particuliere klanten doet u dat niet.
Wanneer dit werd voltooid kan u prijsgroepen toevoegen aan de staffelprijzen in de artikelenfiche en tegelijk klanten toevoegen die tot deze prijsgroep behoren vanuit de klantenfiche.

Eindklant PDF

Bij 'Gebruik eindklant op PDF'
activeert u dat de eindklant apart vermeld wordt op de PDF van uw offerten, orders, ...

Themakleur

Hier kan u de omgevingskleuren van de applicatie wijzigen. Pas op! Deze aanpassing is voor alle gebruikers zichtbaar.

Briefpapier

Hier kan u het briefpapier uploaden. Het horizontale briefpapier wordt gebruikt voor de vorderingen PDF. De witruimtes links, rechts, boven en onder de tekst kunnen via marges aangepast worden. Wij raden aan om voor briefpapier volgende marges te gebruiken: boven: 115-onder: 100-links: 35-rechts: 35.

Ruimte postnummer en lijnnummer

Hier kan u de breedte van de kolommen postnummer en lijnnummer instellen die op de PDF zullen verschijnen.

Foto hoogte en breedte

Hier kan u de grootte instellen van de foto's die u toevoegt aan een inleiding of slot van een offerte.

Activiteiten

Om een efficiënte en correcte nacalculatie te krijgen, kan u artikelen koppelen met een activiteit. De verschillende type activiteiten kan u hier toevoegen. Bij de nacalculatie kan u de artikelen indelen per activiteit.
Activiteiten kan u koppelen aan uw artikelen op een gecalculeerde offerte, een post of een inkomende factuur. Om het eenvoudig te houden kan u onmiddellijk een activiteit toekennen aan een artikel. Zo hoeft u dit niet telkens apart te doen.
Vergeet niet om het gebruik van activiteiten te activeren.

Valuta

Indien u regelmatig factureert in andere valuta, dan kan u hier andere munteenheden toevoegen. De koers dient u wel zelf op regelmatige basis te upgraden. Om het gebruik van andere valuta te activeren selecteert u 'gebruik multi currency'
. Wanneer u reeds een factuur hebt opgemaakt zal de koers niet gewijzigd worden, tenzij u dit herlaadt.
Na het aanvinken van 'gebruik multi currency' klikt u op
. Vervolgens klikt u op
om een vreemde munt toe te voegen. Daar vult u de naam, afkorting, symbool en koerswaarde in.

Opmaak

Het is mogelijk om de lay-out van uw lijnen op te maken met kleuren of stylen. Wanneer u bij een offerte of een factuur, een artikel of lijn aanmaakt kan u één van deze opmaakstijlen selecteren
Als u graag wenst dat er aan een soort lijn (bv. Tekst, lijn, titel, ..) automatisch opmaak wordt toegekend, dan kan u dit onder de 'opmaak-tabel' in een offerte instellen.

Rechtsvormen

Tijdens het aanmaken van een klanten- of leveranciersfiche selecteert u de bijhorende rechtsvorm. U kan de keuzelijst met rechtsvormen steeds uitbreiden door hier extra rechtsvormen toe te voegen.
U kan hier aanklikken of men BTW-plichtig is of niet.
Bv: particulieren zijn niet BTW-plichtig. Dit kan afgevinkt worden.

Vervaldatum

Bij offerten en facturen hebt u steeds keuze uit verschillende vervaldata. De keuzelijst uitbreiden kan hier.

Eenheden

Hier kan u extra eenheden toevoegen. U kan bij het aanmaken van een nieuw artikel dan een eenheid selecteren uit de keuzelijst.

Bestanden

Hier kan u bestanden uploaden die u later zal kunnen toevoegen aan e-mail templates. Vb.: algemene voorwaarden.
Bedrijf
U kan hier uw bedrijfsgegevens invullen. Opgelet! Gelieve hier het adres in te vullen van de plaats waaruit uw medewerkers vertrekken. Dit kan zeker hetzelfde adres zijn als de hoofdzetel, maar kan evengoed een verschillend adres zijn. Dit adres zal gebruikt worden als startlocatie van de route naar het (werf)adres van de klant. Het aantal kilometers zal berekend worden en nadien verrekend worden in de nacalculatie.